qui som arciris

Qui som?

La Gràcia de pintar a mà

Gairebé 100 anys a Gràcia i ara obrim una finestra al món per compartir amb vosaltres els dissenys pintats a mà pensats per als més menuts de casa.

Separador
arc iris 1925

L’ARC IRIS s’inaugura l’any 1925 quan els fundadors, Josep Riera Moll i Joana Obré Pros obren una botiga de mitges i mitjons al número 155 de la Calle Salmerón (Carrer Gran de Gràcia, cantonada Bretón de los Herreros).

En plena dictadura de Primo de Rivera, es registra el nom ARCO IRIS, nom que provenia d‘una revista de l’època.

arc iris plaça trilla

L’any següent el negoci es trasllada a la ubicació actual, a la Plaça Trilla, on viurà el pas de la història fins a dia d’avui. Data dels anys de la República, l’única foto que conservem on el nom de la botiga està escrit en català: ARC IRIS

arc iris 1936

Abans de l’esclat de la guerra i de les nefastes conseqüències que aquest fet portarà al negoci, cal remarcar que el gener del 1936 es contracta un noiet de només 16 anys per treballar de dependent.

Els anys posteriors a la guerra són els més durs i les conseqüències són evidents a la façana. Els rètols i el nom de la botiga recuperen la “O” que havia perdut en anys de la República i torna a dir-se ARCO IRIS.

arc iris 1947

El 1947 es casen la pubilla dels fundadors i el dependent. Ara els que portaran el negoci endavant seran la Monserrat Riera Obre i en Francesc Candell Espona.

Després de petites modificacions, és al 1962 quan es fa la primera reforma i modernització de la botiga prenent l’estructura que té actualment. S’amplia notablement i es canvia el rètol amb la tipografia que tant ens ha caracteritzat.

arc iris anys 70

És a la dècada dels anys 70 quan es comença a cuinar el següent relleu generacional. La Joana Candell Riera, filla dels propietaris, i en Josep Capdevila Martí encarnaran la tercera generació d’un negoci que va prenent el caràcter d’històric.

El 1981 s’inaugura un nou ARC IRIS de regals i de roba infantil a l’altra banda de la Plaça Trilla i d’aquesta manera, s’amplia el negoci i el ventall de clients.

arc iris 2021

El novembre del 2021 l’ARC IRIS de roba de nens i regals celebra els 40 anys i anuncia el seu tancament. Manté però, els articles pintats a mà i els objectes personalitzats, que es podran adquirir per encàrrec a la botiga o bé a través de la botiga on-line.

L’ARC IRIS de roba d’home continua fent història i es manté oberta de cara al públic.

compra segura Compra segura
enviaments Enviaments gratuïts A partir de 50€
canvis Canvis i devolucions

ARCIRIS_BCN

Separador
This error message is only visible to WordPress admins
Error: Connected account for the user arciris_bcn does not have permission to use this feed type.

Contacta’ns

Separador
  Icona Metro

  Metro: Fontana/Lesseps L3
  Bus: 22, 24, 87, V17

  Icona Horari

  Horari:
  Dl: 16:30 h a 20:00 h
  Dm a Ds: 9:30 h a 14 h – 16:30 h a 20 h

  0
   Carret
   El teu carret esta buitTornar a la botiga